Снимка: БГНЕС, архив

Левски удари Етър с 3:0 във Велико Търново в мач от 25-ия кръг на efbet Лигата. Головете за столичани паднаха след почивката, като точни бяха Джавад Ел Джемили на два пъти, за когото това бяхае седмо и осмо попадение за сезона и е едноличен голмайстор на тима, и Марин Петков.

В третата минута гостите отправиха първия си удар към вратата на Етър, Цунами обаче не уцели вратата от границата на наказателното поле. В 14-ата минута след корнер отляво Кордоба нанесе удар с глава, но Мартин Величков спаси вратата на Етър.

В 21-та минута младежкият национал Асен Митков получи контузия в лявото коляно и бе принудително заменен от Фадига. В 40-тата минута започващият за първи път като титулят в състава на "сините" Патрик Мислович стреля от пряк свободен удар, но не затрудни Величков. В последните минути на първата част гостите получиха още един удобен свободен удар в опасно близост до вратата на Етър. Изпълнението на Марин Петков обаче срещна стената от футболисти в лилави фланелки.

След почивката столичани продължиха да диктуват събитията на терена. В 49-ата Евертон опита труден удар, но точността му изневери. Минута по-късно Марин Петков стреля, но от външната страна на мрежата. Натискът на "сините" доведе до резултат, когато след бързо организирана атака отдясно. Лима намери Ел Джемили, който стреля, защитник се хвърли да блокира удара, но топката единствено излъга Мартин Величков, влизайки в мрежата за 0-1.

В 61-та минута след акция отдясно Ел Джемили намери Марин Петков, но защитник на Етър спря неговия удар. Домакините се опитаха да отвърнат на удара, но усилията им доведоха единствено до няколко опасни центрирания, които не затрудниха Пламен Андреев и отбраната пред него.

Осем минути преди края "сините" решиха всичко в своя полза. Ел Джимили открадна топката в половината на Етър и изведе отляво Марин Петков, който хладнокръвно преодоля Величков, подпечатвайки успеха на своя тим. Дълбоко в добавеното време след кратко разбъркване в наказателното поле на Етър Ел Джемили се разходи сред защитниците и от малък ъгъл оформи крайното 0-3 в полза на Левски.

С победата Левски събира 48 точки на четвъртата позиция, Етър остава последен с 10 точки от 25 изиграни двубоя.

Още за спорт - на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase