Снимка: БГНЕС

Ливърпул и Манчестър Сити изиграха спиращо дъха дерби от 28-ия кръг на Висшата лига, но не успяха да се победят, завършвайки 1:1 на "Анфийлд". Подялбата на точките пък остави Арсенал на върха във временното класиране, пишат от Gol.bg

Джон Стоунс откри резултата за "гражданите" в 23-ата минута, а Алексис Мак Алистър в 50-ата минута възстанови паритета след точно изпълнена дузпа. По този начин Ливърпул и Сити не съумяха да се победят в последния сблъсък между мениджърите си Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола във Висшата лига, защото германецът ще напусне "Анфийлд" след края на сезона.

И двата тима могат да съжаляват, че не успяха да спечелят двубоя. Хората на Юрген Клоп натискаха по-сериозно съперника си и отправиха повече удари по посока на вратата на гостите. Възпитаниците на Пеп Гуардиола пък не само че не се огъваха, но на свой ред изпуснаха немалко възможности пред тази на Келъхър. Малко преди края на мача и късметът покри мърсисайдци, когато Жереми Доку тресна страничната греда. В последните секунди на 8-минутното добавено време пък мърсисайдци имаха сериозни претенции за дузпа, която не получиха.

Така Ливърпул събра актив от 64 точки, колкото има и лидерът Арсенал. Мърсисайдци обаче са втори заради по-лошата си голова разлика от артилеристите. Манчестър Сити е трети с точка по-малко – 63.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase