Снимка БГНЕС

Футболният шампион на Англия Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите на турнира за купата на Англия, след като спечели гостуването си на Лутън с 6:2. "Гражданите" не срещнаха трудности при победата, а голямото шоу сътвориха Ерлинг Холанд и Кевин Де Бройне. Норвежецът отбеляза цели пет гола, а за четири от тях получи асистенции от белгиеца, предаде БНР.

Единствената интрига в мача дойде когато домакините успяха да намалят резултата на 2:3, но много скоро след това Холанд набързо вкара нови две попадения и надеждите на Лутън се изпариха. Манчестър Сити изигра вихрени първи 40 минути, в които норвежецът бе в стихията си, като отбеляза три гола в 3-ата, 18-ата и 40-ата минута.

Явно по-класният тим на гостите реши, че всичко е приключило, но "шапкарите" не мислеха така и се възползваха от моментното отпускане на Сити. Джордан Кларк намали с изключително красиво попадение в края на първото полувреме, а след това в 52-ата минута отново той направи аванса на тима от Манчестър минимален. В рамките на 6 минути всичко за Лутън приключи - нови две попадения на централния нападател на Сити в 55-ата и 58-ата минута решиха крайния победител. В 72-ата минута Матео Ковачич с далечен удар фиксира крайното 6:2 за Манчестър Сити.

Всички резултати от 1/8-финалите за купата на Англия, изиграни във вторник:
Лутън - Манчестър Сити 2:6

Борнемут - Лестър 0:1 (след продължения, 0:0 в редовното време)

Блекбърн - Нюкасъл 3:4 при дузпите (1:1 в редовното време и продълженията).

Днес: Челси - Лийдс

Нотингам - Манчестър Юнайтед

Уувърхемптън - Брайтън

Ливърпул - Саутхемптън;
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase