Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров остава на 13-а позиция в обновената ранглиста на Мъжката тенис асоциация (ATP). Българинът има 2925 точки в актива си, като е на 155 от намиращия се над него в класацията Стефанос Циципас.

Григор, който от началото на година има една титла в Бризбън и загубен финал в Марсилия, отказа участие на турнира в Акапулко тази седмица. Той ще се концентрира върху първите две надпревари от сериите Мастърс 1000 в Индиан Уелс и Маями, които ще се проведат през март.

В топ 10 при мъжете няма нито една промяна. Водач остава Новак Джокович, който има точно 1050 точки преднина пред втория Карлос Алкарас. В десетката попадат още шампионът от Аустрелиън Оупън Яник Синер, Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Александър Зверев, Холгер Руне, Хуберт Хуркач, Алекс де Минор и Тейлър Фриц.

При дамите, първата ни ракета Виктория Томова губи шест места и е вече 74-а. Българката има равен точков актив със 75-та Жаклин Кристиан и е на 37 от номер 70 в ранглистата Ашлин Крюгер от САЩ.

В челните десет няма промяна в шестицата – Ига Швьонтек води пред Арина Сабаленка с 1380 точки. Трета е Коко Гоф, следвана от Елена Рибакина, Джесика Пегула и Онс Жабер. Маркета Вондрушова и Мария Сакари бележат скок, като гъркинята влиза в топ 10, а от него изпада Каролина Мухова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase