Григор Димитров се класира за третия си полуфинал през 2024 година, след като преодоля трудно Александър Шевченко от Казахстан на турнира в Ротердам - 7:6 (2), 3:6, 6:4, за малко над два часа игра.

Още в първия сет Шевченко, 57-и в световната ранглиста, нагледно демонстрира, че няма да бъде само спаринг партньор на най-добрия ни тенисист и показа, че неслучайно срази третия в схемата Холгер Руне в предишния кръг. След доминация на сервиращите, Григор взе връх в тайбрека и го спечели със 7:2 точки.

В началото на втората част обаче първата ни ракета допусна пробив. Българинът имаше две точки за връщане на брейка в деветия гейм, но Шевченко се справи и материализира петия си сетбол. В решителния трети сет двамата отново бяха много солидни на сервис, преди да се стигне до десетия гейм, в който казахстанецът се пропука и загуби подаването си на нула, а с това и мача.

Григор направи почти два пъти по-малко асове от съперника, който имаше предимство и при уинърите, но в крайна сметка 32-годишният хасковлия ликува за третия си полуфинал през годината, при това от четири турнира – Димитров не съумя да стигне поне до последните четири единствено на Аустрелиън Оупън, където отпадна рано от Нуно Боржеш.

Досега нашият тенисист има титла в Бризбън и загубен финал в Марсилия, където отстъпи на Юго Умбер. Сега в спор за място на трети финал той ще играе с победителя от мача между Алекс Де Минор (5) и Андрей Рубльов (2).

Още за триумфа на Григор Димитров четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase