Снимка: БГНЕС

Локомотив (София) се наложи над Хебър с 1:0 в Пазарджик в първия мач от пролетния полусезон от 21-вия кръг на efbet Лигата. Победното попадение за "червено-черните" вкара бразилецът Карлос Франса още в шестата минута.

"Железничарите" откриха резултата с първата си възможност. Симеон Мечев спечели единоборство в центъра на терена и пусна хубав пас към Карлос Франса, който избяга зад гърба на защитата отдясно и с плътен диагонален удар изведе отбора си напред - 0:1.

Десет минути по-късно Ангел Бастунов от Хебър бе в добра позиция, но ударът му бе блокиран, след като няколко футболисти на гостите се хвърлиха в краката му. По-късно Марк-Емилио Папазов стреля отдалеч, топката мина над напречната греда.

В 33-ата минута Георги Вълчев от пазарджиклии нанесе опасен удар с глава слез центриране, но вратарят на столичани Александър Любенов се намеси и парира топката.

В 52-рата минута положението за Хебър стана още по-тежко, след като Архан Исуф бе изгонен с директен червен картон. Той спря откъсващия се сам срещу вратата Владимир Николов и бе изгонен от съдията Станимир Тренчев.

В 71-вата минута Хебър можеше да изравни с човек по-малко на терена, след като Георги Каракашев нанесе удар с глава, който мина много близо до гредата.

Благодарение на успеха Локомотив успя да изпревари Хебър и Славия и се изкачи на 11-о място в класирането с 22 точки. Тимът от Пазарджик падна на 13-а позиция с 20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase