Снимка: БГНЕС

Слаломът от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско бе прекратен преждевременно заради лошите метеорологични условия над родния зимен курорт.

Олимпийският шампион Клеман Ноел поведе в класирането след първия манш. В ужасните условия на пистата "Бъндерица" французинът използва максимално ранния си стартов номер, за да даде време от 49.13 секунди.

Норвежецът Тимон Хауген, който единствен стартира преди Ноел, е с второ време, като изостава с 0.27 секунди от лидера. Трето място на 0.38 секунди във временно класиране заема норвежката звезда Хенрик Кристоферсен, който е на 0.38 секунди. Всички останали скиори са на повече от една секунда изоставане от Клеман Ноел, включително и лидера в дисциплината Мануел Фелер, който е пети на 1.30 секунди. Преди австриеца в класирането е швейцарецът Лоик Меяр, който е четвърти на 1.04 секунди.

Най-очакваният състезател от публиката в Банско - Алберт Попов, е на 22-ро място след първия манш. Той изостава с 3.59 секунди от Ноел.

Попов не направи груби грешки по време на спускането си, но лошите метеорологични условия определено му повлияха. Времето над Банско бе много лошо, като от сутринта не спира да вали дъжд, примесен и със сняг. Това намали значително видимостта на всички скиори, особено на тези след 15-и стартов номер. Освен това от дъжда пистата омекна страшно много и след преминаването на 31-ви номер - Били Мейджър от Великобритания, организаторите взеха решение да спрат състезанието.

Специален гост на днешното състезание е президентът на Република България Румен Радев, който слезе на пистата, за да поздрави Алберт Попов след карането в първия манш, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase