Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Интер сложи край на перфектната серия на новия треньор на Рома Даниеле де Роси и успя да спечели с 4:2, макар да изоставаше с 1:2 на полувремето. Интер вече има 60 точки на върха в класирането от 23 мача, Ювентус е на 2-ата позиция с 53. Рома, който до момента беше спечелила и трите си мача под ръководството на Де Роси, е на 5-о място с 38.

Намиращият се в отлична форма Маркус Тюрам вкара едно от попаденията за Интер, а също така има и основна заслуга за автогола на Анхелиньо. Иначе Стефан Ел Шаарауи имаше шанса да вкара още след 58 секунди игра, но Ян Зомер направи зрелищно спасяване.

Интер обаче поведе в 17-ата минута при доста спорни обстоятелства. След центриране Федерико Димарко от ъглов удар, върналият се в защита Ромелу Лукаку отклони топката, която попадна на главата на Франческо Ачерби и оттам прехвърли вратаря Руи Патрисио. Съдията Марко Гуида беше извикан на монитора отстрани от колегите си от ВАР-екипа да провери дали Маркус Тюрам е в засада в тази ситуация, но се оказа, че това не влияе на играта.

В 28-ата минута обаче Рома изравни благодарение на комбинация между Лоренцо Пелегрини, който центрира от свободен удар, и голов изстрел на Джанлука Манчини с глава от малкото наказателно поле. Минута преди края на първото полувреме Пелегрини блесна с втора асистенция, този път при контраатаки и пас към Ел Шаарауи, пронизал за втори път Ян Зомер.

Интер отвърнаха почти веднага след подновяването на играта. Матео Дармиан се възползва от бързо изпълнение на свободен удар, елиминира Манчини и подаде на Тюрам, който с върха на пръстите си на първа греда вкара за 2:2. В 56-ата минута Интер направи обрат благодарение на автогол на Анхелиньо, който в опита си да изпревари налитащия на топката Тюрам при центриране на Хенрих Мхитарян заби топката в собствената си врата.

Минути по-късно гостите можеха да вкарат четвърти гол, но изстрелът от воле на Бенжамен Павар се отби в гредата. След това в последните минути Рома хвърли всички сили напред, за да стигне поне до равенството и няколко пъти вратарят Зомер имаше сериозна работа. Но в последните минути при контраатака Марко Арнаутович проби и подаде на Алесандро Бастони, който оформи крайния резултат./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 3 месеца

Браво на Интер, направих много голяма печалба от този мач. Доверих се на прогнозите на този сайт, който е много успешен и са в отлична печеливша серия от познати мачове:prognozi.free.bg

fallback