Снимка: архив, БГНЕС

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Марсилия (Франция) с награден фонд от 724 хиляди евро. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 7:6 (3) срещу представителя на домакините Артур Риндеркнеш, номер 94 в световната ранглиста.

Хасковлията направи пробив за 3:1 в първия сет, след което не изпусна инициативата и поведе в резултата.

Втората част започна значително по-оспорвано и Димитров пропусна две точки за пробив при 2:2. Стигна се до тайбрек, в който българският тенисист поведе с 3:0 и приключи двубоя при 7:3 от втория си мачбол след близо час и половина.

На полуфиналите в събота Димитров ще играе срещу Карен Хачанов. Руснакът, номер 3 в основната схема, елиминира китаеца Чжан Чжъчжън след успех в две части с 6:4, 6:1.

Хасковлията има три успеха в трите си срещи с 27-годишния руснак, който се намира на 18-то място в световната ранглиста. За последно двамата играха един срещу друг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай през октомври 2023 година. Тогава българинът победи в два сета.

"Играх солидно, условията са малко коварни. Трябва да съм много внимателен. Няма как да става по-лесно, нещата са такива. На полуфиналите ще играят най-добрите четирима в турнира. Вече спечелих няколко двубоя, което е добре", заяви Димитров на корта след победата си срещу Артур Риндеркнеш.

В другия полуфинал в Марсилия един срещу друг ще играят шампионът от миналия сезон Хуберт Хуркач и Юго Юмбер. Полякът, който е поставен под номер 1 в основната схема, се наложи с 6:3, 6:4 срещу чеха Томаш Махач. Представителят на домакините Юмбер отстрани испанеца Алехандро Давидович Фокина след 6:1, 6:4.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase