Снимка: БГНЕС
fallback

Амбицията на Северна Ирландия е да спечели група С3 в турнира на УЕФА Лига на Нациите, където са още отборите на Люксембург, България и Беларус, заяви мениджърът на тима Майкъл О’Нийл, цитиран от вестник "Белфаст Телеграф".

Жребият събра тези четири отбора в един поток, от който напред продължават общо два. Срещите ще се играят през есента на тази година – два мача са през септември, два през октомври и два през ноември.

О’Нийл заяви, че "Севернa Ирландия ще извади млад отбор, който да се обиграва за Световните квалификации през 2026-а" и отписа България, като посочи, че фаворитът е Люксембург.

Когато Йън Бараклъф беше мениджър на Северна Ирландия тимът срещна България и завърши 0:0 в Белфаст без публика в началото на пандемията от КОВИД-19, след което падна 1:2 в София.

За нас беше важно да избегнем Швеция и Румъния, които според мене бяха и двата най-силни отбора от Първа урда. Което и се случи. Целта на този турнир е да продължим да развиваме отбора и да продължим да бъдем добра съпротива за противниците ни с младия състав, с който ще играем. Но това е група, в която искаме да завършим на върха, коментира О’Нийл.

Наясно сме с отбора на Люксембург, тъй като сме играли с тях в миналото. Имат добри резултати напоследък, те имат някои наистина класни играчи, а и видяхме миналата година как техните младежи до 21 години победиха нашите у дома ни с 1:0, каза още треньорът.

След което се спря и на българския тим: Играхме срещу България по време на управлението на отбора от Йън Бараклъф за Мондиал 2022, а аз лично имам опит с Беларус от кампанията за Евро 2020. Но ако сме на нивото, на което трябва да бъдем, трябва да се възползваме от шанса, който ни дава този жребий. Тези мачове трябва да ни вдигнат самочувствието преди Квалификациите за Световното през 2026-а година.

Попитан как би реагирал, ако трябва да отиде в Беларус за гостуване, Майкъл О’Нийл каза: "Ако не сме там, ще бъде предимство за нас. Помня последният път, когато играхме там под мое ръководство, Пади Макнеър вкара за нас и победихме. Но ако се наложи да играем в Будапеща, ще ни бъде много по-лесно", завърши треньорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 месеца

Балерините пак изтеглиха късата клечка. Можеше да им се падне някой не толкова силен съперник като Люксембург. Поне щяха да имат шанс,макар и минимален за равен.

13

Анонимен

преди 2 месеца

Люксембург е фаворит

12

Анонимен

преди 2 месеца

Както ги докарахме нещата с футбола, не виждам вече кой отбор да си пожелаем, за да имаме някакъв шанс!

fallback