Снимка БГНЕС, архив
fallback

"Очаквам да играя мач за световната титла на WBA. Това е най-важното нещо в момента. Срещата би трябвало да се проведе до 30 март, но би могло това време да се удължи", заяви Кубрат Пулев пред БНТ във връзка с предстоящия му сблъсък с Мануел Чар за "регулярната" световна титла на Световната боксова асоциация.

"Няма невъзможни неща. Виждате - на мен един път ми се даде шанс, втори път, сега трети път ми се дава шанс. Нали знаете моето мото: Няма начин да няма начин. Винаги има начин, въпросът е да го открием", допълни Кобрата.

Регулярната световна титла, която в момента е притежание на Чар, е вторият по значение пояс на WBA, като най-важният е притежание на украинеца Олександър Усик. 39-годишният Чар е роден в Бейрут, Ливан, и е известен с прозвището „Диамантеното момче“. Той има 38 мача на професионалния ринг, в които е записал 34 победи (20 с нокаут) и е допуснал само четири поражения, последното от които през август 2015. Две от четирите загуби на Чар са от Виталий Кличко и Александър Поветкин.

Кобрата от своя страна спечели последния си двубой срещу поляка Анжей Вавжик с единодушно съдийско решение в Коста Меса, Калифорния. По този начин Пулев се реваншира за поражението си от Чисора през лятото на 2022. Той има 30 победи (14 с нокаут) и три загуби, като предишните две дойдоха в мачове за световната титла – от Антъни Джошуа през 2020 и от Владимир Кличко шест години по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Василев

преди 3 месеца

Какви са тези измислени световни титли? Пълни глупости за наивни българи !

7

Анонимен

преди 3 месеца

Нали знаете моето мото.. хаха.. знаем го много добре Кубрате. То е - Продължаваме напред! Аре стига си ни излагал вече.

6

Анонимен

преди 3 месеца

Горкият пак ще го бият.

fallback