Снимка БГНЕС
fallback

Цинвън Чжън е втората финалистка на Откритото първенство на Австралия по тенис и в събота ще се изправи срещу защитаващата титлата си Арина Сабаленка. Чжън е първата китайка на финал в Мелбърн след На Ли, която стана шампионка през 2014 година, предаде БНР.

12-ата поставена азиатка се наложи с 6:4, 6:4 над тръгналата от квалификациите украинка Даяна Ястремска в Мелбърн.

Китайката е втората финалистка на Откритото първенство на Австралия по тенис и в събота ще се изправи срещу защитаващата титлата си Арина Сабаленка. Чжън е първата китайка на финал в Мелбърн след На Ли, която стана шампионка през 2014 година.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 месеца

Казваш, че китайката сама си е европеизирала името произнасяйки го Кинуен Джен. Справка профила на китайката на сайта на WTA.

6

Шаолин

преди 3 месеца

До Анонимен 5Момичето се казва така, както са написали. А твоят прочит на името е европеизиран. Можеше да напишеш, че се казва Кина Дженева и е от Илиенци. Кинуен...Боже!!!

5

Анонимен

преди 3 месеца

Казва се Кинуен Джен, а не Цинвън Чжън. Джен си заслужи мястото на финала, побеждавайки всички по пътя си досега. В нейната част на схемата бяха още 15 от поставените в схемата тенисистки, но те отпаднаха победени от непоставени тенисистки, за част, от които тепърва ще слушаме.

fallback