Снимка: БГНЕС

Михаил Касабов е подал документи за вписването си като президент на Българския футболен съюз, съобщава dsport.

От партидата на футболния съюз в Търговския регистър става ясно, че досегашният вицепрезидент е внесъл необходимата документация като изпълняващ длъжността президент на БФС. Това се случва след подадената от Борислав Михайлов оставка, като по този начин се изпълнява решението на Изпълнителния комитет от 6 декември, когато Михайлов подаде оставка, а Касабов бе оповестен за временно изпълняващ длъжността до провеждането на изборен Конгрес.

Така при евентуален Конгрес, ако той бъде обжалван, Касабов ще остане управляващ родната централа. Очаква се до три дни Търговският регистър да обработи документите и евентуално да приеме вписването на Михаил Касабов. На този етап, ако това се случи, единственият вариант Михайлов да остане начело на БФС е ако оттегли вече подадената си оставка или се кандидатира за президент на следващия Конгрес и бъде в крайна сметка избран.

Преди седмица Търговският регистър отказа да впише заявената от БФС покана за свикване на извънреден Конгрес, който трябва да се състои на 15 март в столичния хотел "Маринела". Вчера стана ясно, че Борислав Михайлов е входирал жалба в Софийския градски съд срещу решението на служител от ТР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase