Снимка: БГНЕС/ЕРА

Манчестър Сити надви Нюкасъл с 3:2 като гост в истинско зрелище с два обрата в сблъсък от 21-ия кръг на английската Висша лига.

На "Сейнт Джеймсис Парк" "гражданите" направиха ценен обрат благодарение на страхотното включване на завърналия се наскоро Кевин Де Бройне, който се отличи с гол и асистенция за ключовата победа в битката за титлата.

Двубоят започна с попадение за домакините в самото начало, което обаче беше отменено след намеса на ВАР за засада. При отбелязването на гола от Шон Лонгстаф, хвърлилият се самопожертвователно Кайл Уокър контузи неволно вратаря на "гражданите" Едерсон, който след медицинска помощ продължи участието си, но за кратко и бе заменен принудително от Щефан Ортега.

След този момент в срещата Сити започнаха да доминират във владението на топката и стигнаха до откриване на резултата чрез Бернардо Силва, който с пета преодоля стража Мартин Дубравка. Само в рамките на две минути възпитаниците на Еди Хау обърнаха изцяло развоя на събитията с два идентични гола, реализирани от Александър Исак и Гордън.

След паузата шампионите започнаха да притискат сериозно съперника и се настаниха трайно в тяхната половина. Бруно Гимараеш се намеси решително, преди Родри да стигне до кълбото в наказателното поле, а удар на Фил Фодън бе отразен от Дубравка.

В 69-та минута на мястото на Силва в игра се появи Де Бройне, който вдъхнови тима на Пеп Гуардиола за ценен обрат. Първо, белгиецът изравни резултата с премерен шут покрай Дубравка пет минути след влизането си на терена, а впоследствие осигури голов пас за друга от смените на Гуардиола - Оскар Боб, който преодоля технично Дубравка и вкара на празна врата в добавеното време.

Тимът на Хау е десети в таблицата с 29 точки след десетото си поражение от началото на кампанията, като "свраките" започнаха да се отдалечават драстично от топ 4. Манчестър Сити от своя страна се изкачи на второто място с 43 пункта, на две от лидера Ливърпул, при равен брой мачове между двата отбора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase