Снимка БГНЕС

Доривал Жуниор бе назначен за селекционер на националния тим на Бразилия по футбол и на него се падна трудната задача да спре серията от слаби резултати на отбора в квалификациите на Световното първенство през 2026, съобщава Ройтерс. Бившият треньор на Сао Пауло подписа договор до декември 2026 г. и наследява на поста Фернандо Динис.

"От днес аз представлявам най-успешният отбор на планетата, тим, който вдъхновява много хора по света. И ние сме задължени да печелим, - каза 61-годишният Доривал на пресконференция. - Моментът е труден, но нищо не е невъзможно", предаде БНР.

Петкратният световен шампион премина през труден период, след като бе елиминиран на четвъртфиналите на световното първенство през 2022 г. Отпадането от тима на Хърватия след изпълнение на дузпи доведе до освобождаването на треньора Тите. След това тимът бе воден от треньора на отбора до 20 години Рамон Менезеш, а временно поста пое Динис миналата година.

Тимът загуби три от шестте си квалификационни мача и е на шесто място в класирането в Южна Америка, като изостава от лидера Аржентина с 8 точки.

Доривал излезе като водещ кандидат за поста, след като италианският треньор Карло Анчелоти поднови договора си с Реал (Мадрид).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase