Снимка: БГНЕС

Дългоочакваният финал за Суперкупата на Турция между истанбулските грандове Галатасарай и Фенербахче, който трябваше да се проведе в петък на стадион "Ал-Аувал" в Саудитска Арабия, беше отложен след предполагаемо несъгласие със саудитските власти.

Саудитските власти твърдят, че не са позволили да бъдат показани плакати и фланелки със снимката на Мустафа Кемал Ататюрк, както и транспарант с известния цитат на Ататюрк "Мир у дома, мир по света" и да бъде изпълнен турският национален химн, се казва в докладите.

Отборите от финала за Суперкупата на Турция Фенербахче и Галатасарай не отидоха на стадиона и им беше казано да останат в хотелите си, докато представителите на турския футболен орган обсъждат въпроса.

В изявление на Турската футболна федерация се казва, че мачът, който по-рано беше планиран да се играе на стадион "Ал-Аувал" в Рияд, "е бил отложен поради някои проблеми в организацията със съвместното решение на клубовете" и на турската футболна организация.

Ръководният орган на турския футбол благодари на Саудитската футболна федерация и на съответните институции за усилията, които са положили при организирането на Суперкупата.

Двата отбора решиха да не се явяват на финалния мач, след като преговорите между Турската футболна федерация, Фенербахче, Галатасарай и саудитските официални лица се провалиха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase