Снимка: архив, БГНЕС

Яромир Ягър записа дебютен мач за сезона за Кладно Найтс от чешкото първенство по хокей на лед на 51-годишна възраст, съобщава агенция Ройтерс. За него това е 36-и сезон като професионален състезател.

Кладно губеше с три гола срещу лидера в класирането Динамо Пардубице, но успя да стигне до изравняване, за което Ягър допринесе с асистенция. Найтс обаче получиха още една шайба при пауърплей и Динамо спечели с 4:3.

Ягър игра 13 минути и 44 секудни, след което отказа интервю за журналистите. Треньорът на отбора Отакар Вейвода обаче описа представянето му като "отлично".

Ягър започна сезона от 26-ия мач на Найтс, но късното начало не е нетипично за нападателя, който стартира по същото време миналата година. Той се състезава и като тийнейджър за Кладно, който вече е негова собственост.

Ягър е на второ място по точки във вечната ранглиста на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Той има 1 921 и изостава само от Уейн Грецки, който е с 2 857. Последният отбор на чеха в НХЛ бе Калгари Флеймс през 2018.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase