Снимка: БГНЕС

Нападателят на бразилския национален отбор Неймар ще пропусне изданието на Копа Америка в САЩ догодина заради тежката контузия на коляното, която получи през октомври, разкри лекарят на "Селесао" Родриго Ласмар.

31-годишната звезда на Ал Хилал скъса кръстни връзки и менискус на лявото коляно по време на загубата от Уругвай в световна квалификация на 17 октомври, преди да се подложи на операция две седмици по-късно. Копа Америка стартира на 20 юни, а финалът на надпреварата е на 14 юли.

"Твърде рано е. Няма никакъв смисъл да се пропускат стъпки във възстановителния процес и предприемане на излишни рискове. Нашите очаквания са той да бъде готов за завръщане в началото на следващия сезон в Европа – през месец август. Трябва да сме търпеливи. Да говорим за завръщане по-рано е незряло, това е глобална концепция за възстановяване след операция на скъсани връзки. Много е важно да уважаваме биологическото време, времето, което отнема за възстановяване на тези връзки. Ако следваме тези стъпки и след дълга рехабилитация, очакванията са, че той отново ще може да играе на високо ниво", сподели Ласмар за бразилското радио Rede 98.

Неймар е реализатор номер 1 в историята на Бразилия със 79 гола в 129 мача. Бразилия попадна в група D на Копа Америка, където са още отборите на Колумбия, Парагвай и победителят от плейофа между Коста Рика и Хондурас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase