Снимка: БГНЕС

Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов са тримата най-вероятно щангисти, които ще представят България на Олимпийските игри в Париж другото лято. Това разкри треньорът на националния ни отбор Иван Иванов.

"За съжаление, максималният брой квоти е само три", каза Иванов, който допълни, че имаме и други състезатели, които имат възможностите да участват в Париж.

Квоти ще получат състезателите в топ 10 на ранглистата в съответните категории в края на април. За Андреев (категория до 73 килограма) това ще бъде втора олимпиада, като в Токио през 2021 той завърши на пето място. Световният рекордьор Насар (89 кг.) и Димов (61) трябва да дебютират на олимпийски игри.

"Тежка година, започнахме с много вътрешни проблеми, бях уволняван и назначаван няколко пъти, но в крайна сметка състезателите не успяха да ги демотивират, напротив те се мотивираха още повече, благодарение на тях. Тази година приключваме с доста добър баланс. Още на Европейското първенство техният труд ще бъде възнаграден", каза Иванов на пресконференция в Пресклуб България, визирайки предстоящото Европейско първенство по вдигане на тежести в София, което ще се проведе в периода 12-20 февруари 2024.

От Българската федерация по вдигане на тежести отчетоха, че през 2023 година са спечелени 49 медала на международно ниво при мъже, жени, юноши, девойки, кадети и кадетки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase