СНИМКА БГНЕС

Легендарният бразилски клуб Сантос, дал на футбола Краля Пеле, изпадна във втора дивизия за първи път в историята си. Сантос претърпя поражение с 2:1 у дома от Форталеза в последния си мач за сезона, с което подписа смъртната си присъда на последния от четирите отбора, отиващи в лига "Серия Б" догодина.

Отборът на Пеле и Неймар завърши безславно сезона си на 17-о място с 43 точки - с една по-малко от Баия, който избегна изпадане с победа 4:1 над Атлетико Минейро, и с 27 по-малко от гиганта от Сао Пауло Палмейрас, който спечели втората си поредна титла. Воденият от Луис Суарес Гремио завърши на изненадващо доброто второ място с 68 точки благодарение на попадението на уругвайския нападател при победата с 3:2 срещу Флуминензе.

Отпадането на Сантос идва по-малко от година след смъртта на трикратния носител на Световното първенство по футбол Пеле на 29 декември 2022 г. на 82-годишна възраст.

Срамът следва години на икономически и спортни проблеми в Сантос и оставя Фламенго и Сао Пауло като единствените клубове в Бразилия, които никога не са изпадали.

Мариньо откри резултата за Форталеза в 39-ата минута, а Месиас изравни в 58-ата и върна на Сантос шансовете за оцеляване. Точка на надеждите на домакините сложи Хуан Мартин Лусеро в шестата минута на добавеното време, когато се разписа след асистенция на бившия играч на ЦСКА и Лудогорец Лукас Саша.

След загубата от Форталеза феновете на Сантос изляза гнева си от изпадането по улиците, а полицията не успя да се справи с вандалските прояви на разочарованите привърженици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase