Снимка: Lap.bg.

"Ботев" (Пловдив) спечели с 4:2 в гостуването си на "Етър" в последния 1/8-финален двубой от турнира за Купата на България. Всичките шест гола на стадион "Ивайло" паднаха след почивката. Пловдивчани се присъединяван към останалите седем 1/4-финалисти и очакват жребия за следващата фаза.

Преди почивката "Ботев" бе по-активният отбор, като пропусна няколко ситуации чрез Антоан Конте, Атанас Чернев и Уме Емануел.

В началото на втората част вратарят на гостите Хидайет Ханкич спаси удар на Николай Янков. Малко след това Ивелин Попов се отличи със сериозен пропуск с глава.

В 64-ата минута "жълто-черните" от Пловдив поведоха. Пламен Димов поднесе на тепсия топката на Мартин Секулич на 3-4 метра от вратата и нападателят на "канарчетата" вкара за 0:1. В 73-ата гостите предрешиха крайния изход на сблъсъка. Ивелин Попов намери със страхотен пас Джеймс Етоо и халфът на "Ботев" с удар от воле удвои аванса - 0:2. Три преди края "Етър" върна един гол. Резервата Ловре Кнежевич се разписа със страхотен удар от дъгата на наказателното поле - 1:2.

Малко след това Самуел Акере отправи точен удар, но в обсега на вратаря на "виолетовите". Секунди по-късно "Ботев" организира чудесна контра атака. Акере комбинира с Фаустас Степонавичус, който копна топката към Уме Емануел и нигериецът се разписа - 1:3. Това обаче не бе всичко. "Етър" направи много добра атака, завършена от Ивайло Димитров - 2:3, пояснява БГНЕС.

В последните секунди "Ботев" (Пловдив) вкара четвърти гол, след като вратарят на домакините се бе включил в предни позиции. Самуел Акере се справи със защитник на болярите и прати топката в мрежата за крайния резултат 2:4.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase