Снимка: Lap.bg

Най-добрият български алпиец Алберт Попов има големи очаквания за предстоящия сезон.

Попов стартира новата кампания с десето място за Световната купа в коронната си дисциплина слалом в Гургъл (Австрия) на 18 ноември, но не крие амбициите си за още по-добри класирания, след като в края на февруари завърши трети в слалома в Палисейдс Тахо и записа първо класиране на подиума в кариерата си за Световната купа.  

"Винаги си поставям сериозни цели. Очакванията ми са големи. След третото място през миналия сезон се целя още по-високо. Направих страхотна подготовка, напреднах в тентически аспект и със ските. В добра форма съм. В първия старт останах само на 50 стотни от място но подиума, въпреки че не направих оптимални две спускания. Не се представих перфектно, но бях десети. Това показва, че когато всичко се напасне, резултатите ще дойдат. Надявам се през този сезон на повече класирания в топ 3, а не само едно", заяви Попов, цитиран от БТА.

Най-добрият български скиор посочи, че е амбициран особено за стартовете от Световната купа в Банско и особено за слалома на 11 февруари 2024 година, а ден по-рано пиринският курорт ще бъде домакин и на гигантски слалом.

"Невероятно е, че ще имаме две състезания от Световната купа в България. Искам да зарадвам всички българи с добро каране и предно класиране", каза още Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase