Снимка: Lap.bg

Рикардиньо отбеляза два гола, а Роналдо добави още един за победата на Левски над Дунав (Русе) като гост с 3:1. Така софийският тим се класира на осминафиналите на турнира за Купата на България по футбол, където ще срещнат Хебър (Пазарджик).

Левски излезе в осакатен състав, от чийто състав отсъстваха Джавад Ел Джемили, Уелтън, Хосе Кордоба, Жереми Петрис и Цунами.

Рикардиньо наказа грешка на Георги Вълчев при изритана топка от защита на Левски, напредна по лявото крило, след което преодоля вратаря Даниел Николов с диагонален удар по тревата в 25-ата минута.

Вълчев обаче се реваншира четири по-късно, когато пък от своя страна се възползва от грешка на вратаря Пламен Андреев. Стражът на "сините" излезе да посреща центриране, но защитникът на русенци го изпревари и изравни за 1:1.

Джан Хасан спаси Дунав с избиване на удар на Илиян Стефанов от голлинията, но Левски все пак завърши полувремето с гол преднина.
Рикардиньо бе съборен в наказателното поле от Георги Иванов и бразилецът изпрати неспасяем удар в горния десен ъгъл във втората минута на добавеното време за 2:1. Дузпата определено бе дискусионна и нервира щаба на русенци.

Левски остана с човек по-малко в 53-та минута след удар без топка по съперник от страна на Илиян Стефанов, но "сините" вкараха трети гол само три минути по-късно. Удар на Рикардиньо бе отразен от вратаря на Дунав, но Роналдо бе точен на добавка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase