Снимка: БГНЕС

Лудогорец (Разград) се изкачи на трето място в класирането на българската футболна efbet Лига, след като вкара всичките си голове през първото полувреме и победи с 4:0 Етър (Велико Търново) като гост, съобщават от Gol.bg

Шампионите са равни по точки с втория Черно море (Варна) и изостават с две от лидера ЦСКА-София, но имат и мач по-малко.

Лудогорец изкова победата още през първото полувреме. В третата минута Квадво Дуа засече центриране по земя на Якуб Пьотровски на близка греда и преодоля Мартин Величков от близко разстояние, а Тодор Неделев вкара фантастичен гол от около 22 метра за 2:0 в 32-та минута.

Неделев удари и напречна греда четири минути по-късно, а Пьотровски вкара за 3:0 в продължението на атаката. Четири минути по-късно, в 41-та, Бърнард Текпетей се откъсна сам срещу Величков, финтира го и вкара четвърти гол в полза на шампионите.

Лудогорец пожали търновския си домакин след полувремето и не вкара повече голове, въпреки че Етър игра над 20 минути с човек по-малко. Изгонен с втори жълт картон в 69-ата бе Луис Кордова.

Етър, който само преди 11 дни се опълчи свирепо на ЦСКА-София на същия стадион и бе много близо до точка, заема последното място в първенството. "Болярите" имат само осем точки след 17 мача.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase