Снимка БГНЕС
fallback

"Доста мислех над това предложение да поема националния отбор. Това не е лесно решение, защото всички знаем какво е положението в българския футбол".

Това каза пред БНТ новият селекционер на националите Илиан Илиев.

"В крайна сметка прецених, че все някой трябва да се опита да помогне да се излезе от тази ситуация, в която се намира националния отбор. Ще се опитам да помогна", добави той.

"Вече второ или трето поколение е с опасност да се унищожи с времето, а не трябва. Футболистите в момента имат много добри качества. Сега обаче трябва да се абстрахираме от всичко, което се случва и всеки да се опитва да си върши работата и повдига нивото на българския футбол", каза Илиев.

Дебютът на новия селекционер начело на "лъвовете" ще бъде в мачовете с Унгария и Сърбия от квалификациите за Евро 2024. Според него България разполага с достатъчно качество, за да се противопостави и на двата състава.

"Играем срещу трудни противници, които са доста обиграни и разполагат с качествени играчи. Аз мисля, че ние разполагаме с достатъчно качество и талант, за да се противопоставим и на двата отбора. Може би отстъпваме в дефанзивен план, но това може да се компенсира с отборна игра. Футболистите трябва да направят така, че да си повдигнат самочувствието, защото смятам, че в последните мачове не показаха истинските си възможности", коментира Илиан Илиев.

Oще по темата

"Нямахме много време да направим групата и виждате, че нямаме толкова разлика с Младен Кръстаич. Повикахме малко повече футболисти. От предния състав отпаднаха двамата футболисти в Израел - Пламен Гълъбов и Йоан Стоянов - по обективни причини. И на мястото на Лукас Петков взехме Светослав Ковачев, който е израснал много. Не знам защо някои медии акцентират върху Илиан, тъй като той беше там и преди мен", допълни той.

Илиев разкри още, че той и неговият щаб ще работят постепенно за изграждането на една основа в националния отбор и си пожела българските фенове отново да припознаят представителния ни тим като свой.

"На всеки българин му се иска отново да се класираме на голямо първенство. Но нека не започваме с гръмки лозунги, а да вървим стъпка по стъпка. Трябва да изградим схема на игра и постепенно да надграждаме. Всеки иска да играе на голям форум, но засега сме далеч от това. Искам да работим, за да създадем една основа и, както се казва, да оставим нещо след нас. За мен важното е хората отново да припознаят националния отбор като свой, както е било в миналото", каза Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

-

преди 6 месеца

Е па няма да го припознаваме като свой. Не е наш. Скоро национала стадион няма да напълни.

7

елементарно пичове

преди 6 месеца

Трябваше да изгонят Сърбина да опънат неустойката и всеки да си получи процента

6

Приел

преди 6 месеца

Не трябваше да приема преди краят на квалификациите.

fallback