Снимка: Lap.bg
fallback

Илиан Илиев е новият национален селекционер на България. Той заменя на поста освободения наскоро Младен Кръстаич.

Треньорът на Черно море официално бе представен на пресконференция на базата на БФС в "Бояна".

В щаба му влизат неговият помощник в Черно море Петър Костадинов, бившият национален вратар Здравко Здравков, както и младите и обещаващи треньори Ясен Любенов и Атанас Рибарски.

"Първата цел е да променим настроението в отбора. Трябва да има малко повече позитивизъм. Ще опитаме да играем правилно тактически и да се противопоставим на Унгария и Сърбия" коментира Илиан Илиев при представянето си на базата в Бояна.

Илиан Илиев е роден на 2 юли 1968 г. във Варна. Започва кариерата си на футболист в родния Черно море, а след това носи екипите на Левски (София), Алтай (Измир, Турция), Бенфика (Лисабон), Славия, Бурсаспор (Турция), АЕК (Атина) и още два португалски отбора Маритимо и Салгейруш.

Между 1991 г. и 2000 г. записва 34 мача с 3 гола за Българския национален отбор. Участва на Световното първенство през 1998 г. във Франция.

През 2004-а година прекратява кариерата си в Черно море и започва треньорска дейност. Води два пъти Берое (Стара Загора), начело е на Левски, Локомотив (Пловдив), Верея, а единственият му опит зад граница е начело на анголския Интерклубе (Луанда). През 2018-а се връща за втори път начело на Черно море (Варна), който води и до момента.

Като футболист е три пъти шампион на България с Левски, два пъти вдига над главата си купата на страната. Има и Купа на Португалия с отбора на Бенфика (Лисабон) през 1996-а година.

Като треньор печели Купата на България с Берое през 2010 година, което е и първа национална купа в историята на "зелените". Два пъти е носител на индивидуалната награда треньор на годината в България - през 2010-а и през 2021-а година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 месеца

До 10 Всъщност добре играеше за националния. Просто тогава още Балъков и компания играеха и нямаше как да ги измести. Иначе сега ако имаме такива играчи ще ги гледаме като топ звезди

12

Анонимен

преди 6 месеца

Сега мисля тролчето от *** Бербатов го хули долу.

11

Как ли са го навили?

преди 6 месеца

Любопитно ми е как са го навили да поеме националния отбор. Преди говореха че бил човек бунтарите с Бербатов и Стилян Петров, защото игра в мача на надеждата.

fallback