Снимка: БГНЕС

Двама треньори са били разглеждани от ръководството на БФС за поста национален селекционер, обяви на пресконференция техническият директор на централата Георги Иванов. Илиан Илиев, който днес беше представен като наследник на Младен Кърстаич, обаче е бил първи избор, потвърди Гонзо.

"Илиан Илиев беше нашият водещ вариант. Влязохме в разговори с него още преди повече от една седмица. Той е бил два пъти треньор на годината у нас, работи много добре и превърна Черно море в отбор, който има разпознаваем стил. Уверени сме, че той е най-добрият избор. Държим на него и БФС ще го подкрепя с целия си наличен ресурс", заяви още Георги Иванов.

Още по темата
След това той потвърди и думите на самия Илиев за договора: "Илиан Илиев ще води паралелно Черно море и националния отбор по футбол до лятото. След това ще се види, ще се преценява как ще продължим. Приемаме, че има цели с Черно море, които не може да остави сега, и не можем да настояваме в момента да бъде концентриран само върху представителния тим", допълни Иванов.

"Илиан ще има подкрепата, която имаха преди него двамата треньори, с които аз съм работил – Ясен Петров и Младен Кърстаич. Той ще си избира състава, той ще определя групата за мачовете, ще си прави състава и ще прави тактиката. Продължавам да съм на мнение, че имаме футболисти с качества, които не отговарят на резултатите на терена. Обърнахме с към Илиан Илиев за треньор, защото вярваме, че ще ни помогне да подобрим резултатите на националния отбор", продължи бившият централен нападател.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов също подкрепи думите на Георги Иванов.

"Целият капацитет, който притежава БФС за подкрепа на националния селекционер, ще бъде впрегнат в подкрепа на Илиан Илиев. И тази подкрепа ще бъде напълно безрезервна".


Дебютът на Илиан Илиев ще бъде на 16-и ноември в София срещу Унгария, а три дни по-късно България приключва с Европейските квалификации в група G с визита на Сърбия на стадиона в Лесковац.

Дебютът на новия селекционер обаче ще бъде съпътстван и с голям протест на футболните фенове на големите отбори у нас с искане за оставка на ръководството на БФС. В него се очаква да се включат фенове на Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Берое, Черно море, Спартак Варна, Локомотив София, Славия, Миньор Перник, Етър Велико Търново, Локомотив Горна Оряховица и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase