Снимка: БГНЕС

Арда Кърджали пропусна идеална възможност, за да спечели първата си победа в историята над Лудогорец, завършвайки 0:0 пред своята публика в късния мач от неделните мачове в 14 кръг от Първа Лига, съобщи Gol.bg

Ел Мами Тетах бе най-близо до попадението в 87', когато стреля с десния крак в далечния ъгъл на вратата зад Симон Слуга. Топката разтресе гредата и се оказа последна пречка пред гола за домакините.

През първата част „орлите“ също имаха своите добри шансове, за да се разпишат, но отбраната на „кърджалии“ не се пречупи и даде нужното самочувствие на офанзивните играчи, за да организират някои отлични контраатаки.

Един от най-силните на терена бе Пламен Крачунов, въпреки жълтия картон, който получи в края на втората част. Централният бранител не остави почти никакви шансове на Руан Секо и компания, като най-често блокираше изстрелите им с отлично пласиране.

Статистиката след срещата отчита внушителни 21 изстрела от шампионите и нито един в очертанията на вратата, което би могло и да е рекорд от началото на сезона в българския шампионат.

Лудогорец остава на пето място във временното класиране с 24 точки в актива си, а само с точка по-малко е Арда Кърджали. Това дава добра възможност на ЦСКА и Левски, за да натрупат известен аванс пред „разградчани“, макар и с мач повече от шампионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase