Снимка: БГНЕС

Футболната суперзвезда Неймар има скъсани връзки и менискус на лявото коляно и ще трябва да се подложи на операция, след като се контузи по време на загубата на Бразилия с 2:0 от Уругвай, съобщиха от Бразилската футболна конфедерация.

31-годишният футболист, който се присъедини към саудитския Ал Хилал от Пари Сен Жермен през август, беше изнесен на ръце малко преди почивката на квалификационния мач на Бразилия за Световното първенство в Монтевидео във вторник.

Неймар ще бъде опериран от травмите на "все още неуточнена дата", съобщиха от БФК.

"Бразилският и световният футбол се нуждаят от здрав и възстановен Неймар, защото футболът е по-щастлив, когато той е на терена", заяви в изявление президентът на БФК Едналдо Родригес.

БФК заяви, че нейният медицински отдел и Ал Хилал са в "постоянен контакт" и "съгласувани" относно подпомагането на възстановяването на нападателя.

Неймар, който миналия месец изпревари Пеле като най-добър голмайстор на Бразилия за всички времена, изкълчи коляното си, когато падна след сблъсък с уругвайския полузащитник Николас де ла Крус в края на първото полувреме.

Това е последната от поредицата контузии на звездата, който през март претърпя операция на глезена.

Още новини от световния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase