Снимка: БГНЕС/ЕРА

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърса в Шанхай, след като победи 13-ия поставен в схемата Карен Хачанов от Русия със 7-6(5), 6-4 в мач от третия кръг на турнира. Българският тенисист бе много солиден през целия двубой, като не допусна нито един пробив и бе по-решителен в ключовите моменти.

Григор завърши мача с 10 аса, 67 процента вкаран първи сервис и само 18 загубени точки на собствен сервис в целия двубой. Хасковлията реализира 31 печеливши удара срещу 12 непредизвикани грешки, докато балансът на Хачанов бе 20/11. Димитров впечатли и със силата на сервиса си, като най-силното му подаване бе 228 км/ч.

По този начин Димитров вече има четири победи в четири мача срещу Хачанов, а в осминафиналите в Шанхай той може да се изправи срещу водача в схемата Карлос Алкарас. По-късно днес вторият в световната ранглиста испанец ще играе срещу британеца Даниел Еванс. Димитров е загубил и трите си мача срещу Алкарас до момента, като два от тях се играха през тази година. Срещу Еванс българинът е играл шест пъти, а балансът е 3-3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase