Снимка: БГНЕС

ЦСКА се наложи над Локомотив София с 2:0 у дома в последна среща от 11-ия кръг на Първа лига. На стадион "Българска армия" в столицата в герой за "червените" се превърна Майкъл Естрада, който отбеляза и двете попадения във вратата на "железничарите".

Началото на двубоя не бе изпълнено с особено интересни ситуации пред двете врати, но в края на първото полувреме възпитаниците на Нестор Ел Маестро удариха съперника на два пъти. Първо, след ъглов удар на Тобиас Хайнц от ляво, Естрада се размина с топката, но тя се върна при него след грешка на футболист на Локомотив и от близка дистация еквадорският нападател не сгреши, за да открие резултата. Малко след това Марселино Кареасо отне една топка, а капитанът Амос Юга даде страхотен извеждащ пас за Естрада, който преодоля вратаря на гостите Александър Любенов за 2:0.

След почивката игралият на Световното първенство в Катар имаше възможност да оформи хеттрика си, но не съумя да го стори. Домакините имаха възможности да покачат преднината си, но в крайна сметка резултатът до края остана непроменен. Така ЦСКА постигна четвърта последователна победа в първенството, след като преди това повали Берое, ЦСКА 1948 и Ботев Пд. С успеха тимът на Ел Маестро си върна четвъртото място в класирането с 21 точки, на една от вечния съперник Левски и на осем от лидера Локомотив Пд, като "червените" са с мач по-малко. Локо София е 14-и с девет пункта след осмата си загуба от началото на сезона.

В следващия кръг "железничарите" са домакини на втория в таблицата Черно море в неделя, а ЦСКА гостува на водача Локо Пд, който вчера направи равенство 1:1 с шампиона Лудогорец в Разград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase