Снимка БГНЕС, архив

Лудогорец допусна грешна стъпка в Първа лига, след като в двубой от деветия кръг на шампионата стигна само до 2:2 срещу Ботев Пд. На стадион "Хювефарма Арена" в Разград шампионите бяха на път дори да загубят мача, но Якуб Пьотровски ги спаси с гол след добавеното време от главния съдия.

Възпитаниците на Ивайло Петев можеха да излязат напред в резултата в самото начало, но първоначално отсъдената дузпа за тях бе отменена след дълга проверка на ВАР заради засада в хода на атаката на "зелените". Все пак, домакините поведоха след точно изпълнение от бялата точка на Оливие Вердон в 43-та минута. След паузата обаче Петев и компания бяха изненадани от "канарчетата", които стигнаха до пълен обрат след попаденията на Ивелин Попов и резервата Красиян Колев. Точно когато се виждаха победители, "жълто-черните" допуснаха грешка в отбрана при късен корнер от ляво на Аслак Витри и Пьотровски наказа невниманието в защитата на съперника. Веднага след това бе свирен и последният съдийски сигнал на срещата, пише БГНЕС.

Така Лудогорец загуби точки за трети път през сезона след пораженията от Крумовград и Черно море. Шампионите са четвърти в таблицата с актив от 13 точки след седем изиграни срещи, докато Ботев продължи с добрите изяви след победата над Етър във Велико Търново, първия успех след завръщането на "Колежа" миналия кръг и сега в официалния дебют на новия старши треньор Душан Керкез. Съставът е 11-и с 9 пункта.

В следващия кръг "канарчетата" са домакини на ЦСКА, а Лудогорец първо посреща Спартак Търнава в първи мач от групите на Лигата на конференциите, преди да гостува на Локомотив София за първенство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase