Снимка БГНЕС, архив

Лудогорец ще се изправи срещу Фенербахче, Спартак Търнава и Норшелан в групите на Лигата на конференциите, отреди тегленият в Монако жребий. Българският шампион, който постигна престижен успех над Аякс с 1:0 като гост в реванша от плейофа за Лига Европа, попадна в група Н на надпреварата.

Най-интригуваща се очертава група С, където попаднаха тимовете на Динамо Загреб, Виктория Пилзен, Астана и Балкани, който бе елиминиран от Лудогорец в първия кръг на квалификациите за Шампионска лига.

Един от фаворитите за трофея – Астън Вила, е в група Е заедно с отборите на АЗ Алмаар, Легия Варшава и Жрински Мостар. Айнтрахт Франкфурт, който елиминира Левски в плейофа с общ резултат 3:1, е в група G, където са още ПАОК, ХИК Хелзинки и Абърдийн.

Първите две издания на третия по сила евротурнир бяха спечелени от Рома и Уест Хем, които ще играят в Лига Европа този сезон. Дебютните мачове от сезон 2023/24 в ЛК са на 21 септември, а груповата фаза приключва на 14 декември. Преките елиминации стартират на 15 февруари, а финалът е на 29 май на стадион „Агия София“ в гръцката столица Атина, пише БГНЕС.

Ето и пълен жребий за групите на Лигата на конференциите:

Група А: Лил, Слован Братислава, Олимпия Любляна, Клаксвик

Група В: Гент, Макаби Тел Авив, Зоря Луганск, Брейдаблик

Група С: Динамо Загреб, Виктория Пилзен, Астана, Балкани

Група D: Брюж, Бодьо/Глимт, Бешикташ, Лугано

Група Е: АЗ Алкмаар, Астън Вила, Легия Варшава, Жрински Мостар

Група F: Ференцварош, Фиорентина, Генк, Чукарички

Група G: Айнтрахт Франкфурт, ПАОК, ХИК Хелзинки, Абърдийн

Група H: Фенербахче, Лудогорец, Спартак Търнава, Норшелан.

Още футболни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase