Снимка: БГНЕС
fallback

ЦСКА 1948 привлече под наем Никола Илиев от Интер, съобщиха официално от клуба. "Червените" могат да активират клауза за откупуването му след края на периода под наем.

Българският национал е на 19 години и приоритетно действа като атакуващ полузащитник.

Започва кариерата си в мъжкия футбол от Ботев Пловдив. Дебютира в българския футболен елит на 29 септември 2019, когато е на 15 години 3 месеца и 23 дни.

През юни 2020 преминава в Интер. На 31 май 2022 г. Илиев вкарва победния гол за формацията на „нерадзурите“ до 19 г. срещу Рома. Този гол прави Интер шампион на Примаверата през сезон 2021/22.

За примаверата на Интер е изиграл общо 58 мача, в които реализира 16 гола и записва 14 асистенции. Има 9 мача в младежката лига на УЕФА и 4 гола.

На 26 октомври 2022 г. отбеляза всичките 4 гола при победата на Интер с 4:2 срещу Виктория (Пилзен) в Младежката лига на УЕФА.

Никола Илиев получава първата си повиквателна за националния отбор на България на 5 септември 2022 г., за мачовете от Лигата на нациите срещу Гибралтар и Северна Македония.

Дебютира в мача срещу Гибралтар на 23 септември, който е спечелен от България с 5:1 и се появява като резерва срещу Северна Македония, спечелен с 1:0 като гост. Дебютът му за „лъвовете“ е на 18 години 3 месеца и 17 дни на 23 септември 2022 година.

На 5 февруари 2023 г. е обявен за младежки футболист на България за 2022 г.

Още за трансфера четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

VladTepes

преди 9 месеца

Дано напредне в алкохолната подготовка и финтовете по масите в чалготеките и се превърне във велик позиционен играч аналогично на Валери Божинов. Може да последва и Георги Йомов - да качи бързо мускулна маса и да търси кариера в чалгата.

2

Анонимен

преди 9 месеца

Накрая ромчето Кръстев ще направи най -добре.Далеч, далеч от това тъпо бг първенство.Некадърници.

1

Истина

преди 9 месеца

този си подписа падението. Вместо да остане в класен отбор и да играе срещу много добри футболисти между които които са бъдещето на световния футбол. дойде тука за да е номер едно в дискотеките защото бил футболист на Интер. *** ще го провалят от сега, после защо нямаме футбол!

fallback