Снимка: БГНЕС

Общо 17 хърватски граждани бяха задържани на три различни места в Гърция във вторник заради предполагаемото им участие в насилствените сблъсъци между гръцки и хърватски футболни привърженици в понеделник вечерта, както съобщи гръцката полиция пред "Катимерини".

По-конкретно, 20-годишно лице е било задържано на граничния пункт Какавия около 16:00 ч. То се е качило на автобус, пътуващ за албанската столица Тирана. В момента властите го разпитват, за да установят степента на неговото участие.

Освен това още седем лица бяха арестувани в Северна Гърция, докато се опитваха да напуснат страната през граничния пункт Евзонес. Въпреки че в автомобила им бяха открити ножове, не бяха открити допълнителни доказателства, които да ги свързват с инцидентите в Атина. Въпреки това органите на реда заявиха, че ще ги представят пред прокурор.

В столичния квартал Амбелокипи девет души първоначално са били доведени в Главното управление на гръцката полиция (GADA). Впоследствие те бяха освободени, след като потвърдиха, че не са участвали в сблъсъците.

Междувременно от 98-те лица, задържани по време на сблъсъците в понеделник вечерта, четирима ранени гръцки граждани бяха освободени по-рано във вторник. Трима от тях вече са дали показания пред полицията. Останалите 94 лица ще бъдат изправени пред съдия-следовател в сряда. От всички тях ще бъдат взети ДНК проби, за да се установи самоличността на извършителя, отговорен за смъртоносното пробождане с нож на 29-годишен фен на АЕК по време на сблъсъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase