Снимка: БФВ

България спечели страхотна победа над Бразилия на Световното първенство за жени под 19 години. Нашите сразиха „селесао" с 3:1 (25:12, 25:20, 21:25, 27:25). В почти целия мач България доминираше на терена. България и Бразилия са на второ и трето място в класирането след лидера Италия. Нашите досега имат загуба само от „скуадра адзура".

Първият гейм беше истински рецитал за България. Момичетата, водени от Борислав Крачанов, в нито един момент не позволиха на Бразилия да се чувства комфортно на терена. Още от началото на гейма нашите поведоха и единствено увеличаваха преднината си. Когато България поведе с 13:5, беше ясно, че ние сме доминантът в залата. Не позволихме на съперника дори да опита да се върне в частта и я приключихме при 25:12.

Вторият гейм беше малко по-оспорван, но отново с българско надмощие. Разликата в точките не стана толкова голяма, но въпреки това тимът на Крачанов игра на изключително ниво и поведохме с 2:0 с резултат 25:20.

Третата част започна най-равностойно. Дори в началото Бразилия „показа зъби" и поведе с 5:2. Нашите обаче не се стреснаха, а напротив. Демонстрираха характер и изравниха резултата. Мачът тръгна точка за точка за радост на феновете по трибуните. При 11:11 обаче дойде нашият момент. Капитанът ни Ива Дудова изпълни серия от отлични начални удари, между които и ас. Така поведохме с 14:11. Бразилките направиха две успешни атаки за 14:13, но серията им бързо спря след грешен начален удар. Равенството все пак дойде при 17:17. В този момент Бразилия отново излезе напред в частта с 19:17. Българките обаче не позволиха спад в играта и изравниха – 19:19. Първият по-сериозен аванс в драмата взе Бразилия. Съперникът ни поведе с 23:20 и се приближи до намаляване на резултата. Нашите не можаха да се върнат в частта и я загубиха с 21:25.

Четвъртият гейм не започна по наш вкус и Бразилия поведе с 2:0. Българският дух обаче отново се показа на унгарска земя. Нашите не само изравниха, но и поведоха със 7:3. В името на драмата Бразилия изравни – 9:9. До края на гейма драмата беше от класа. Размяна на точки – ту един повеждаше, ту другият. Нашите имаха предимство в края, но първият геймбол бе за Бразилия при 24:23. Спасихме го – 24:24. Последва още един за „селесао" и отново ние се изравнихме – 25:25. Дойде ред и на наш мачбол. Страхотна блокада на нашите и 27:25 за крайната победа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase