Снимка: Lap.bg

Ръководството на ПФК Левски (София) оповести на официалната си страница, че клубът е наказан с 40 хиляди евро от УЕФА заради дискриминационно поведение, установено на трибуната с привърженици на "сините" по време на срещата с Шкупи (Република Северна Македония) в турнира Лига на Конференциите.

Наказанието е наложено заради скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор.

Също така ПФК Левски е получил забрана от УЕФА да има своя публика и да продава билети за следващото гостуване в Европа.

"Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от 2-ия предварителен кръг на УЕФА Лига на Конференциите 2023/24 ФК Шкупи (Република Северна Македония) – ПФК Левски (България) на 27.07.2023 г. в Република Северна Македония, налагайки глоба от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на „ПФК Левски“, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор.

"ПФК Левски получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири. При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов" ще бъде частично затворен".

"Отново се обръщаме към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу ФК Шкупи в София на 3 август без прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб", се казва в становището на Левски, публикувано днес.

Още новини от лагера на "сините" четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase