Снимка: Lap.bg
fallback

Националният отбор на България ще играе за бронзовите медали на световното първенство по волейбол за мъже до 21 години, което се провежда в Бахрейн.

В полуфиналите българите отстъпиха с 1:3 (25:23, 22:25, 23:25, 18:25) гейма на защитаващия титлата си тим на Италия.

Националите, водени от италианския специалист Андреа Буратини, спечелиха първия гейм и водеха с пет точки в началото на втория, но допуснаха да се стигне до изравняване на геймовете, след което инициативата премина категорично на страната на "скуадрата".

Италия успя да поведе за пръв път във втория гейм при 20:19, а три български грешки в края позволиха на "адзурите" да спечелят с 25:22.

Най-драматичен се оказа третият гейм на мача. В него Италия имаше аванс от 1-2 точки през почти цялото време, но така и не успяваше да се откъсне. Стигна се до 24:23 в полза Италия, когато българският блок, който в тези моменти работеше много добре, успя да омекоти една атака на италианците, но при контрата Венислав Антов бе хванат на блок и Италия спечели третия гейм.

В четвъртия световните шампиони имаха категорично предимство, поведоха с 10:6 точки в началото и без големи затруднения затвърдиха класирането си за финала в неделя.

Александър Николов бе най-резултатен за България с 23 точки в мача. Още 16 прибави Венислав Антов, а с по 7 точки завършиха Лазар Бучков и Владимир Гърков.

За Италия над всички бе Алесандро Боволента, който постигна 28 точки. С 14 приключи Матиа Ориоли.

В спора за бронзовите медали България ще играе със загубилия от втория полуфинал, в който съперници са Аржентина и Иран.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 месеца

Вие,които виете,плюете и с''ерете срещу БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР,кои сте вие мръсни никому неизвестни недоносчета?Може ли такава мръсотия в перверзните ви "душици"?МамамамаТа ви мръсссна!Дано изпукате *** и страната да се отърве от вас.Едва ли има друг народ в света,който да е създал такава отвратителна пасминнна и точно затова си заслужава участта,която го очаква - след 30-40 години,край с това природно извращение!!!

10

съвет

преди 9 месеца

да отиват да се снимат в реклами на била , за Лидл местата са заети .

9

Анонимен

преди 9 месеца

котянцаата са одрискаха за жалост ! всяко малко лъФчи иса да са дръФчи :()

fallback