Снимка: БГНЕС

Чакането свърши! Александър Везенков взе решение да продължи кариерата си в тима от НБА - Сакраменто Кингс.

27-годишният български национал ще подпише тригодишен договор за 20 милиона долара, твърди Адриан Войнаровски от ESPN.

Контрактът на Везенков с Олимпиакос включва откупна клауза за НБА в размер на 1,5 милиона долара. Според регламента Сакраменто обаче ще плати половината, останалата част ще бъде покрита от самия играч.

Изглежда собствениците на тима от Пирея - братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос, не са успели да впечатлят достатъчно Везенков, въпреки твърденията, че са склонни да направят всичко възможно, за да задържат Саша.

Войнаровски дава ласкава оценка за Везенков и очаква той да играе ключова роля за тима си, който ще се състезава в Западната конференция. "Българинът е смятан за един от най-постоянните стрелци в света. Той има 40% от зоната за три точки в Евролигата и забележителната ефективност от 63% при стрелбата за две точки", посочва анализаторът.

Саша прекара последните 5 сезона в Олимпиакос, като беше избран за MVP в последното издание на Евролигата. А през последните два сезона попадна в идеалната петица на най-силната надпревара на Стария континент.

Първият представител на България в Лигата на извънземните е Георги Глушков, който през 1985 г. преминава във Финикс Сънс. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase