Снимка БГНЕС

Левски победи с 2:1 Етър във втората си контрола от лятната подготовка. От трибуните в Правец контролата наблюдаваха мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков, изпълнителният директор на клуба Даниел Боримиров и още около 500 привърженици на столичани, съобщи БГНЕС.

Първата по-интересна ситуация бе пред вратата на Етър. В 12-ата минута Рикардиньо шутира от малък ъгъл, но не намери очертанията на вратата. В 26-ата Петков стреля, но също неточно. Десет минути по-късно Левски пропусна най-добрата възможност до този момент. Цунами остана непокрит на задната греда след центриране от корнер. Защитникът си спря топката и отправи удар от 6-7 метра, но бранител във "виолетово" изби.

Левски все пак стигна до гол. В 43-ата минута Уелтон центрира отляво към Рикардиньо, който засече с глава. Топката се отби в Аалександров и влетя в мрежата на Етър. Минута по-късно "сините" отбелязаха второ попадение. Марин Петков надбяга бранител на тима от Велико Търново и върна отлично по земя за Ел Джемили, който с едно докосване опъна мрежата за 2:0.

На полувремето бяха извършени множество смени от страна на двамата треньори. В 49-ата минута Патрик-Габриел Галчев върна неразчетено топката към Николай Михайлов. Резервата Буколда се възползва от грешката и с удар в долния десен ъгъл не остави шанс на вратаря на Левски - 2:1.

След час игра Попов овладя на гърди и стреля, но покрай вратата. Две минути по-късно добър шут на Галчев излезе в аут. В 64-ата минута Роналдо се завърна в игра за Левски, след като пропусна последните два мача на "сините" през сезона. Бразилецът за последно взе участие в гостуването на Левски на Лудогорец в Разград на 3 юни, загубено с 2:3.

В 83-ата минута Галчев преодоля двама противникови състезатели и стреля мощно, но Христов спаси.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase