Снимка: БГНЕС
fallback

Италия спечели бронзовите медали от Лигата на нациите, побеждавайки с 3:2 домакина на финалната четворка Нидерландия. Федерико Димарко, Давиде Фратези и Фредерико Киеза бяха точни за "скуадра адзура", а за "лалетата" вкараха Стивън Бергвайн и Жоржиньо Вайналдум.

Италия поведе в резултата още в 6-ата минута. Распадори върна технично с пета към Димарко, който с красив удар не остави шанс на Джъстин Байлоу. В 20-ата минута тимът на Роберто Манчини увеличи преднината си. Димарко получи дълъг пас по фланга, напредна с топка в крака и върна в наказателното поле, където топката стигна до Фратези, а той я прати във вратата.

Малко след почивката Гакпо получи дълъг пас, овладя с чудесно първо докосване и отправи изстрел, но Донарума с доза късмет успя да отрази. "Лалетата" бяха доста по-активни в първия четвърт час от второто полувреме, но не успяха да реализират.

В 68-ата минута натискът на домакините все пак даде резултат. Гакпо центрира в наказателното поле, а топката не бе добре изчистена и попадна в Бергвайн, който залъга двама играчи на Италия и матира Донарума.

Италианците реагираха светкавично. Федерико Киеза напредна с топка в крака по крилото, справи с Ван Дайк, а Байлоу не се намеси достатъчно добре и допусна трети гол в мача.

В 83-ата минута Вут Вегхорст реализира след центриране от пряк свободен удар. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като нападателят бе в засада.

Минута преди края на редовното време Жоржиньо Вайналдум не остави никакви шансове на Донарума за 2:3, но домакините нямаха време за повече.

Всичко за срещата четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 10 месеца

Кой е спечелил златните медали?

3

След...

преди 10 месеца

...епохата Ван Перси, холандците са абсолютни слабаци.

2

Анонимен

преди 10 месеца

Виждам, че европейският отбор е победил африканския.

fallback