Снимка: БГНЕС

Отборът на Олимпиакос, в който звезда е българинът Александър Везенков, спечели титлата в мъжкото баскетболно първенство на Гърция. Това стана факт, въпреки че четвъртата среща от финала срещу Панатинайкос беше прекъсната при резултат 63:35 2:42 минути преди края на третия период заради инциденти с феновете на "зелените" и не се доигра.

Това е втори пореден и общо 14-и трофей в историята на Олимпиакос.

Четвъртият мач от финалната серия между големите съперници в гръцкия спорт изобщо не  завърши, но от местната лига официално обявиха "червено-белите" за шампиони. Олимпиакос спечели титлата след служебна победа и 3:1 успеха в серията.

2:42 минути преди края на третата четвърт при резултат 63:35 за гостите феновете на домакините от Панатинайкос започнаха да хвърлят различни предмети, факли и бутилки вода към паркета. След консултация реферите прекратиха срещата, след което решиха да изпразнят залата и тя да се доиграе пред празни трибуни. Привържениците на "зелените" обаче не се подчиниха, потрошиха собствената си зала и съдиите окончателно прекратиха мача.

Българският национал Александър Везенков беше титуляр и завърши с 11 точки, 4 борби и 2 асистенции.

Грандът от Пирея приключва сезона и с титлата и Купата на Гърция, Суперкупата на страната, както и с второ място в Евролигата. За Александър Везенков това е пети трофей с Олимпиакос, откакто се присъедини към тима през 2018 година.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase