Снимка: БГНЕС

Финалната среща за Държавно първенство ветерани сезон 2022/2023г. между отборите на ФК Витоша /Бистрица - София/  и ПФК Ботев (Пловдив) ще се играе на 23 май (вторник) от 14.00 часа в Пловдив, на стадион "Христо Ботев" (Колежа), реши Спортно-техническата комисия на БФС.

Бистричани са отборът, който не само защитава титлата си, но и при успех ще стане безпрецедентен седемкратен първенец на страната при футболистите в напреднала възраст.

Още по темата
През миналата кампания капитанът на бистричани – бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов вдигна Купата за шести път, след като на финала беше победен другия пловдивски отбор Локомотив с 4:2.

На този етап не се знае дали Борисов ще играе на финала предвид всекидневните разговори за съставянето на кабинет, но очакванията са той все пак да излезе на терена.

На полуфиналите Витоша (Бистрица) елиминира Ботев (Враца) с 6:2, като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе с основна заслуга за победата, като блесна с хеттрик. Сред ветераните на „тигрите“ са още бившите футболисти Николай Божов, Георги Пеев, Светослав Петров и други.

В другия полуфинал пък „канарчетата“ се справиха с Черно море (Варна).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase