Снимка: БГНЕС

Един човек е бил убит, а 203 са ранени при лудата нощ в Неапол. Южният град празнува първата титла на Наполи от 33 години насам. Информацията за смъртния случай е на полицията, отбелязва "Гадзета дело Спорт“. Става дума за 26-годишният привърженик Винченцо Констанцо. Той е бил прострелян в района на Пиаца Волтурно, след което е издъхнал в болницата. Жертвата е известен на властите и има досие.

Малко по-късно в лечебното заведение са били откарани още трима души, за които се смята, че са живеели в същия квартал като убития. 26-годишна жена и двама мъже на по 24 и 20 г. имат по-леки наранявания и ще се възстановят бързо. Жената е ранена в крака, а единият от двамата - в задните части.

Властите продължават издирването на човека, възпроизвел изстрелите по време на празненствата в Неапол, като една от версиите е, че става въпрос за един и същи човек, убил първия и ранил другите трима.

Наполи спечели титлата след 1:1 като гост на Удинезе. Стадион "Диего Марадона" бе пълен, а феновете следяха развитието на мача на големи екрани, след което оживиха улиците на града и осветиха небето в празнични фойерверки.

Общо 203-ма са пострадалите. 22-ма от тях са с по-сериозни проблеми. Четирима са ранени от куршуми, а има също така жертви на атаки с нож, хора, пострадали от фойерверки, счупени крайници, астматици и т.н. Има пострадали и трима полицаи.

Осем ранени имаше и в Удине. Там имаше сблъсъци на терена между фенове на домакините и такива на южняците. Още в сряда ултрасите на северняците обявиха, че няма да позволят титлата да бъде празнувана на техния стадион. Фенове на Наполи, естествено, обаче нахлуха на терена след последния съдийски сигнал, след това направиха и тези на Удинезе. Докато полицията се намеси и раздели агитките, пострадаха осем души. Двама от пострадалите са в болница – един с травми по главата и един със счупен крак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase