Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева призова футболните клубове и фенове към феърплей и взаимно уважение, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Повод за това са зачестилите инциденти по футболните стадиони и опасността напрежението да ескалира.

"Футболът е велика игра. Не по-малко велика е публиката", заяви Лечева и изтъква, че като министър и бивш спортист не може да остане безучастна към създалото се напрежение по стадионите между фенове, състезатели, треньори и ръководства на футболните клубове.

Тя се обърна и конкретно към ръководителите на футбола с апел да не отблъскват зрителите особено в момент, в който стадионите отново са пълни с хора, строят се нови съоръжения и има планове за нови терени.

Ако на стадионите няма сигурност за спортисти и фенове, ако те са място за обиди и дискриминация, ще загубите уважението и обичта на много ваши последователи, посочва министърът на младежта и спорта. По думите й стадионите трябва да са място за положителни емоции, а не място за военни действия.

Лечева призова Българския футболен съюз, клубните ръководства, феновете и медиите да работят за една по-добра среда. Вярвам, че България заслужава да има силен футбол, който да се развива в условията на феърплей и взаимно уважение, заключи Весела Лечева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase