Снимка: Lap.bg

Хебър (Пазарджик) постигна първа победа при новия си треньор Любослав Пенев, след като изненадващо се наложи с 4:1 над Локомотив (София) като гост на стадиона в квартал "Надежда".

Пазарджиклии до момента бяха вкарали само 13 гола в 27 мача, а сега в един нанизаха цели четири. Това е най-убедителната им победа от завръщането в елита, но тя не ги мести напред в класирането, тъй като с 20 точки остават предпоследни.

Локомотив (София) пък претърпя второ поредно поражение в рамките на три дни, след като през тази седмица бяха победени и в турнира за Купата на България с 3:2 от ЦСКА 1948. Сега с поражението Локомотив остава 9-и с 37 точки и невъзможност да се преместят в топ 6, тъй като Локомотив (Пловдив) има 46 там и два мача до края на редовния сезон.

Карлос Франса от Локомотив (София) прати топката във вратата на Хебър още в 4-ата минута, но прегледът на ситуацията със системата за видеоповторения (ВАР) показа, че нападателят е бил в положение на засада.

Доминацията на домакините намери израз в резултата в 16-ата минута, когато съдията Георги Иванов отсъди дузпа. Тя беше за задържане на Матеус Дуарте от Октай Хамдиев, а Антонио Вутов не сбърка от 11-те метра и даде преднина на своя тим.

В края на първото полувреме хебърци започнаха да създават и повече напрежение пред вратата на Бубакар Гай. Те изпълниха три поредни ъглови удара, веднъж удар на Стоян Стоичков беше блокиран преди да влезе във вратата. И в добавеното време Хебър изравни благодарение на Стефан Цонков. Алехандро Серано центрира от поредния ъглов удар, Ивайло Найденов се наведе, а Цонков с глава от 5-6 метра прати топката в мрежата за 1:1.

В 67-ата минута с доста случаен и странен гол пазарджиклии излязоха напред в резултата. Те направиха контраатака, след като Стоян Стоичков подаде диагонален пас на дясното крило, където беше незабележимия до момента Лорен Маружин. Той центрира в наказателното поле, но Арсенио Валпорт нанесе нескопосан удар. Все пак топката тръгна към вратата, там Георги Търтов атакува вратаря Бубакар Гай, който се сблъска със съотборника си Марио Петков. Петков опита да стане, но с крак добута топката в собствената си врата.

Две минути преди края на редовното време гостите от Хебър стигнаха до трети гол. Арсенио Валпорт получи топката около границата на наказателното поле и стреля, но топката се отби в страничната греда и се върна у Търтов. Крилото на "зелените" финтира двама бранители и простреля по земята вратаря Бубакар Гай за трети път.    

В добавеното време стана и 4:1 за Хебър, след като две резерви изработиха четвъртия гол. Лорен Маружин проби по дясното крило, възползвайки се от лесно падане на земята на защитник на столичани и поднесе топката на Анте Живкович, който от три метра на празна врата нямаше как да сбърка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase