Снимка: БГНЕС

"Байерн" (Мюнхен) показа желание, но не и достатъчни способности срещу "Манчестър Сити" на стадион "Алианц Арена". "Гражданите" стигнаха до спокойно 1:1 днес и с общ резултат 4:1 са на полуфинал в Шампионската лига.

Момчетата на Томас Тухел изиграха силно първо полувреме (58% владеене на топката и 10:4 удара, от които нито един точен за гостите), което обаче завърши без голове. И основна заслуга имаше Лерой Сане, който излезе сам срещу вратаря, но не уцели вратата.

Ерлинг Холанд пък изпорти дузпа за "гражданите" десетина минути преди паузата, а и в тази ситуация грешникът беше най-слабият играч от първия мач преди седмица - Дайо Упамекано. Преди дузпата французинът беше помилван от VAR, защото негов директен червен картон беше отменен заради засада.

Холанд все пак се реваншира и откри резултата в 57-ата минута след поредния гаф на сгащения от някаква черна магия или проклятие Упамекано (на снимката долу), който влезе в ролята на истински Троянски кон в двата четвъртфинални сблъсъка. В 83-ата минута Джошуа Кимих изравни от дузпа, за да спаси честта на германския шампион.

Подборности на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase