Снимка: БГНЕС

Предстои поредният епизод от Вечното футболно дерби на България между ЦСКА и Левски. Двата отбора се изправят един срещу друг в понеделник, а феновете на „червени“ и „сини“ очакват с притаен дъх зрелището на Националния стадион „Васил Левски“.

Армейците през този сезон са близо до мечтата си отново да стъпят на футболния трон в България. На „Герена“ пък се разрази истинска буря, която доведе до освобождаването на изпълнителния директор Иво Ивков и напускането на треньора Станимир Стоилов.

Легендарния нападател на Левски Петър Курдов даде интервю пред SportLive.bg в навечерието на сблъсъка между двата родни гранда . Той даде своята прогноза за предстоящото дерби и направи разкрития, свързани с досегашния треньор на „сините“ Станимир Стоилов.

-Г-н Курдов, след бурните няколко седмици на „Герена“ предстои Вечното дерби между ЦСКА и Левски. Какви са очакванията Ви?

-Очакванията са ми от този стрес, който в момента го има в отбора, да се получи точно обратния ефект – футболистите да са по-нахъсани и по-надъхани, защото всеки трябва да си доказва качествата. Всъщност всеки един от тях е нужно да си припомни за какво е в Левски. Това е най-важното. От опит знам, че за мач с ЦСКА няма нужда  кой знае колко от треньор или някакво допълнително надъхване. Поне при мен е било така.

Според мен не е необходимо, тъй като това е мерилото да покажеш какво можеш, за какво тренираш и защо изобщо си в голям клуб като Левски. Ако на такъв мач не можеш да покажеш качества и да реализираш положенията, които си създал, за какво говорим? Просто трябва да покажеш себе си. Ако не могат да го направят, мисля, че нямат място в този отбор. Така е било и в пловдивските дербита. Аз като треньор съм участвал и във варненското.

За футболистите именно това е критерият за качествата им и си заслужава да се излезе на терена в такъв мач.

Подробности четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase