Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити е на крачка от класиране за 1/2-финалите на Шампионска лига за трети пореден сезон, след като на своя стадион "Етихад" размаза с 3:0 Байерн Мюнхен.

Очакванията за равностойна битка между смятаните за най-силни отбори на планетата не се състоя. Основната причина за това бяха фрапантните грешки в защитата на баварския колос, които бяха многобройни и "гражданите" можеха да спечелят доста по-убедително.

Родри вкара единствения гол през първото полувреме, в което германският хегемон не отправи точен удар. В един момент след почивката Байерн опита да надигне глава, създаде опасни положения, но тогава дойдоха грешките в защита, най-вече на Дайо Упамекано. Именно заради него падна второто попадение във вратата на Ян Зомер, а до края Ерлинг Халанд отбеляза дежурния си гол.

Така Сити ще пътува до Мюнхен следващата седмица в ролята на огромния фаворит за класиране на 1/2-финалите. Там съперник ще е победителят от двойката между Реал Мадрид и Челси, които се изправят един срещу друг в първи мач утре в Испания.

В другият четвъртфинал от снощи Интер е с единия крак на полуфинал в Шампионската лига след убедителна победа 2:0 като гост на Бенфика. Нерадзурите спечелиха за първи път в историята си в Лисабон и с голове на Николо Барела и Ромелу Лукаку от дузпа вече се чувстват много близо до последните 4.

За последно Интер бе на полуфинал когато спечели купата през 2010 г.

Реваншът е след седмица в Милано, като там и минимална загуба с 1 гол е достатъчна на Симоне Индзаги и компания, за да се класира напред.

Всичко за срещите от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase