Снимка: Lap.bg

Локомотив София постигна втори пореден успех в Първа лига, след като се наложи над Славия в малкото столично дерби с минималното 1:0 у дома.

В герой за възпитаниците на Станислав Генчев се превърна Франса, който реализира победния гол за „железничарите“ в 54-та минута. Малко преди това попадение на Тони Тасев от „белите“ бе отменено след намеса на ВАР.

Двубоят в квартал „Надежда“ бе равностоен, но в крайна сметка трите точки отидоха за домакините, които нанесоха четвърта загуба в последните пет срещи за тима на Златомир Загорчич.

Славия пропусна възможността да излезе временно на четвърто място в класирането и е шести с 38 точки, на една от четвъртия Локо Пд. Локомотив, който в миналия кръг надви Спартак Варна с 2:1 като гост, е вече девети с 34 пункта, на осем от десетия Ботев, който е с мач по-малко.

След паузата за националните отбори двата столични тима ще се изправят един срещу друг и в четвъртфинал за Купата на България на 3 април, а след това за първенство Локомотив гостува на Левски, а Славия посреща ЦСКА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase